Juli öppet: 9-15

Gravyr och tryck

Gravyr

Gravyr är ett inristad motiv eller text på ett föremål/produkt, som i regel är i metall, glas eller liknande hårt material. Arbetet att skapa en gravyr kallas gravering och verktyg som användes förr var vanligen sticklar och mejslar. Idag använder vi laser och diamantstift för bästa resultat beroende på produkt.

Kontakta oss på order@hallmans.nu eller ring 08-580 80 180.

Vid gravyrmanus med många olika klasser går det bra att maila in det till order@hallmans.nu.

Gravyr av idrottspriser

Till pokaler och statyetter graverar vi oftast en plåt som monteras på foten/sockeln. Vi kan diamantgravera eller lasergravera den, vid lasergravyr blir texten svart.

Om ni inte anger önskad typ av gravyr och material så väljer vi det som vi tycker passar produkten bäst. Medaljer diamantgraveras och glas lasergraveras så det blir frostat, läs gärna mer om gravyrteknikerna nedan.

Har du en egen bild eller logo som du skulle vilja ha graverad på någon av våra produkter så maila bilden och ditt telefonnummer till order@hallmans.nu så återkopplar vi till dig.

Gravyr av inlämnat och specialprodukter

Vi kan gravera på väldigt många saker: Glas, flaskor, knivar, speglar, trälådor termosar, ficklampor och mycket mer. Generellt behöver produkten antingen vara cylindrisk (ett vinglas eller en termos) eller ha en plan yta och kunna sättas fast i ett skruvstäd. För att kunna offerera pris behöver vi: En bild på produkten, logo eller motiv som ska graveras samt antal produkter. I vissa fall kan vi behöva prov på produkten.

Diamantgravyr

Diamantgravyr innebär att man repar in ett motiv eller en text i materialet med en diamantspets, man tillför alltså inga färger utan det är som att repa djupt i materialet med stor precision.

Det används oftast på metall och man förlitar sig då på att den graverade ytan bryter ljuset så att man ser text eller motiv. Diamantgravyr ger en snygg, diskret och permanent märkning i produkten.

Om man ska diamantgravera en logo så graveras konturlinjerna av motivet men man kan sen lägga in fler linjer för att skapa en större kontrast. Lite klurigt men skicka logon du har så hör vi av oss men förslag på utförande och kostnad.

Lasergravyr

Lasergravyr betyder att man bränner in ett motiv eller text i materialet eller bränner bort en ytbeläggning så att en underliggande metall eller annat material skapar motivet eller texten.

Med lasergravyr blir det bäst resultat om bilden eller logon är helt svart och vit, alltså inga gråskalor.

Gravyr på olika material

Glas
När man lasergraverar i glas så blir det “frostat”, det är en permanent märkning och lasergraverade glas kan maskindiskas utan problem.

Trä
När man lasergraverar i trä så blir resultatet olika beroende på både typ av trä och färg på träet.

På ljust trä blir gravyren oftast brun till gråsvart. På produkter med en mörk ytbeläggning bränns ytbeläggningen bort och motivet eller texten framträder i ljust trä. Det går inte att garantera vilken färg det blir när man lasergraverar i trä då det är ett levande material, men din märkning kommer såklart att synas.

Läder
När man lasergraverar i läder så blir resultatet olika beroende på både typ av läder och färg på lädret. På ljusbrunt läder blir det oftast en mörk märkning, någonstans mellan mörkbrunt och gråsvart. Brunt läder ger oftast en mörkare märkning. Svart läder ger en matt, väldigt diskret märkning. Det går inte att garantera vilken färg det blir när man lasergraverar läder då det är ett levande material, men din märkning kommer såklart att synas.

Plast
Det finns tusentals plastblandningar och alla beter sig olika vid lasergravyr. Om ni har en produkt i plast som ni vill att vi graverar behöver vi oftast testa hur plasten reagerar på laser, så antingen en yta som inte kommer synas eller en extra produkt att testgravera. Vi har en hel del olika plastmaterial för skyltar i lager i olika färger och ett stort beställningsortiment.

Tryck på vinyldekal
Vi kan trycka din logo eller motiv i fullfärg på en vinyldekal på vit eller transparent bärare. Vi kan inte trycka vit färg, så vill man ha vit färg går det inte att ha transparent bärare.

Dekalerna formskärs utefter önskemål, kontakta oss för offert på order@hallmans.nu.